Autism, Autisme, Autistisch, Autistic, Coach, Coaching met een tintje

Autisme Coach

www.autisme-coach-crowdfunding.nl

Een app voor jongeren met autisme.

 

Wilt u de ontwikkeling van Autisme Coach helpen bewerkstelligen? Of wilt u graag betrokken worden bij de ontwikkeling van Autisme Coach?

Ga dan naar Indiegogo en doneer een zelf in te vullen bedrag! of stuur een e-mail naar donaties@autisme-coach-crowdfunding.nl

 

 

In mijn jaren in de (jeugd)zorg ben in veel kinderen en jongeren met een autismespectrum stoornis tegengekomen. Deze psychische stoornissen komen veel voor, helaas vaker dan de meeste mensen denken. Zo'n 3 a 4 op de 1.000 kinderen en jongeren hebben een autismespectrum stoornis , wat neerkomt op  zo'n 12.000 kinderen en jongeren. De bekendste en meest voorkomende vorm is "klassiek" autisme, daarna delen PDD-NOS en Asperger de tweede plaats. 

 

Dagelijkse zaken die voor u heel normaal en gemakkelijk zijn, kunnen voor mensen met autisme een hel(se) onderneming zijn.

Professionele hulpverleners kunnen en weten tegenwoordig heel veel en kunnen gelukkig vaak goede begeleiding en ondersteuning bieden. Maar misschien wordt soms de waarde van de kennis en ervaring van "de ervaringsdeskundigen", de mensen met autisme, vergeten. Zij weten zelf soms heel goed waar ze tegenaan lopen.  "It takes one to know one" is hier misschien wel een geschikte uitdrukking.

 

Daarom wil ik een app laten ontwikkelen voor kinderen en adolescenten van ongeveer 11 t/m 21 met een autismespectrum stoornis, Autisme Coach. Het doel van de app is dat sommige jongeren met autisme zelfstandiger kunnen worden en zelfstandiger kunnen leven.  Waardoor sommige jongeren bijvoorbeeld zelfstandig boodschappen kunnen doen, zelfstandig naar school of opvang kunnen misschien wel op een reguliere school kunnen blijven. Autisme Coach is niet alleen voor de jongeren zelf, maar ook voor o.a. verzorgers, hulpverleners en docenten.

 

De app zal worden ontwikkeld door een team van specialisten waaronder, een psychiater, een orthopedagoog, een psycholoog en een advocaat. Dit team zal voor een bepaalde tijd, een aantal jongeren met autisme en hun families gaan volgen, observeren en interviewen. Het team zal dan vaststellen wat de grootste struikelblokken in het dagelijks leven van de jongeren zijn.

Door hun eigen kennis te combineren met de praktische oplossingen die jongeren zelf soms hebben ontwikkeld of aangeleerd, zal het team de kennis en oplossingen op een eenvoudige manier vastleggen. De jongeren die betrokken zijn bij het onderzoek met een redelijk tot normaal IQ (>80), hebben indien mogelijk ook invloed op de inhoud van de app.

 

 

Gratis functies

De app kan via een eenvoudige zoekfuntie tips en handvatten geven voor bepaalde, veel voorkomende moeilijkheden waar sommige jongeren met autisme dagelijks tegenaan lopen. 

 

Men chatten met andere mensen en hen om hulp te vragen. De chat wordt opgedeeld in twee groepen. Een voor jongeren met autisme en een voor volwassenen zonder autisme, bijvoorbeeld docenten, ouders, bedrijven of hulpverleners. De leden van de groepen intern wel met elkaar chatten maar niet met de andere groep.

 

Leden van beide groepen kunnen elkaar wel om hulp vragen via het forum. Het forum is, na het downloaden en aanmelding, voor iedereen toegankelijk en kan men elkaar helpen door vragen te beantwoorden.

 

Via een aangepast navigatiesysteem kunnen gebruikers de weg (terug) vinden. Ook kunnen mensen zoals ouders, verzorgers en begeleiders ook de locatie van de telefoon/tablet vaststellen, als de gebruiker in de gaten moet worden gehouden of gevonden moet worden.

 

 

Betaalde functie

Mocht de gebruiker er via de chat of het forum er nog steeds niet uitkomen, dan kan men, tijdens openingstijden, (video)chatten met een hulpverlener. Er zal een vast en klein team van hulpverleners klaarstaan. De gebruiker kan dan vragen stellen en krijgt direct feedback. In sommige gevallen kan de hulpverlener er voor kiezen om de gebruiker te bellen. Elk gesprek zal worden gedocumenteerd en komt met een samenvatting in een profieldossier. Zo weet de hulpverlener wie hij voor zich heeft en kan direct gebruik maken van de aanvullende informatie uit de voorgaande gesprekken.

 

 

Mist u nog een functie, heeft u vragen of opmerkingen of heeft u een goed idee, stuur dan een e-mail naar info@coachingmeteentintje.nl.

 

 

 

Wilt u de ontwikkeling van Autisme Coach helpen bewerkstelligen? Of wilt u graag betrokken worden bij de ontwikkeling van Autisme Coach?

Ga dan naar Kickstarter.com en doneer een zelf in te vullen bedrag!

life, coach, coaching, yin yang, leiden, relatie, gezin, opvoeding

Coaching

met een tintje

life, coach, coaching, yin yang, leiden, relatie, gezin, opvoeding

Hoogstraat 36 | 1441 BC, Purmerend | Tel: 06-54356601| E-mail: coachingmeteentintje@gmail.com

© 2020 by Coaching met een tintje