Jean-robert Jay de Groot - Life Coach - COACHING met een tintje, life, coach, leiden, relatie, gezin, opvoeding

Wie is Jean-robert "Jay" de Groot?

 

 

Mijn naam is Jean-robert de Groot, maar veel kennen mij gewoon als Jay. Oorspronkelijk ben ik geboren in Haïti. Al op jonge leeftijd werd ik geadopteerd en kwam ik naar Nederland. Inmiddels woon ik al 35 jaar in Nederland. Jarenlang was ik werkzaam als Coach in Leiden, maar sinds enige tijd woon en werk ik nu in Regio Purmerend (en Amsterdam). Wel is coaching in Leiden nog steeds mogelijk.

 

Van oorsprong ben ik een danser. Ik was 4 jaar oud toen ik begon met klassiek ballet. Dansen was echt mijn passie en ik heb zelfs een korte periode training gevolgd bij het Nationaal Jeugdballet in Amsterdam. Maar ik wou meer dan alleen klassiek. Vanaf toen ben ik verschillende vormen van dans en martial arts gaan beoefenen. Uiteindelijk heb ik mijn eigen dansstijl ontwikkeld, J-Dance. Dit is een combinatie van Breakdance, Capoeira, Hiphop en ballet. 5 Jaar lang heb ik door heel Nederland J-Dance gegeven. Door een dubbele botbreuk raakte een pees blijvend beschadigd en kon ik tot mijn grote spijt geen les meer geven.

 

Op dat moment ga ik dansles in een Justitiële Jeugdinrichting en gelukkig kon ik daar aan het werk als Pedagogisch medewerker. Meer dan 6 jaar heb ik met veel passie en plezier in de jeugdzorg gewerkt en heb ik ervaring opgedaan in vele takken van de jeugdzorg. Van Jeugdgevangenis en begeleiding van Loverboy-slachtoffers tot Orthopedisch centrum en de Jeugdpsychiatrie. 

Helaas werd ik door mijn gezondheid gedwongen om te stoppen met dit werk. Door een spondylodese, (3 wervels vastgezet met een metalen pin), een lumbale spondylose (2 versleten tussenwervels in mijn rug), ontstaan door tuberculose (TBC), in combinatie met radiculopathie (zenuwprikkelringen), een spastische en Prikkelbaar darmsyndroom (PDS). 

Na een tijdje verveelt en verplicht thuiszitten, moest ik van mezelf op zoek naar een nieuw beroep.

Iets wat paste bij mij als persoon, mijn opleiding en mijn (levens)ervaring. Maar ook een beroep wat ik (grotendeels) zittend of liggend, vanuit huis kon uitoefenen en niet te belastend voor mijn gezondheid is. Ik zocht een sociaal beroep, iets waarmee ik mensen kan helpen.

Mede op aanraden van verschillende vrienden en (ex) collega's heb ik mij laten bijscholen met een cursus (Stress) Coaching en momenteel ben ik bezig met de opleiding NLP Practitioner. Inmiddels ben ik nu zo'n 9 jaar werkzaam als (Life) Coach en heb ik door de jaren heen meer dan 150 kinderen, jongeren, volwassenen, stellen, gezinnen, ouders en opvoeders begeleid, ondersteund en gecoacht.

Momenteel kan ik (soms met een wandelstok) nog max. 30 minuten achterelkaar lopen. Bij afstanden tot 15 km verplaats ik mij per scootmobiel, voor wat grotere afstanden, tot max. 25km, pak ik mijn Biro.

 

Hoe werkt Coaching met een tintje?

 

 Ik bied als ondersteuning;

  • Individuele  (Life) Coaching (privé en/of professioneel) 

  • Relatiecoaching 

  • Gezinscoaching/Opvoedingscoaching.

Locaties

De sessies kunnen op verschillende locaties plaatsvinden.

Indien u in regio Purmerend, Amsterdam of Leiden woont, kunnen de sessies bij u thuis, in het park, in een café of op een nader af te spreken locatie plaatsvinden.

U kan ook gebruik maken van Online Coaching.

"Don't ever let somebody tell you that you can't do something.

Not even me.

You got a dream, you gotta protect it.

When People can't do something themselves, 

they are gonna tell you that you can't do it.

If you want something, 

go get it.

Period!"

 

Will (Willard Christopher) Smith Jr

(Film - The pursuit of happiness)

Hieronder volgt een uitgebreide uitleg van mijn werkwijze:

Het kennismakingsgesprek.

Er vindt altijd eerst eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. Als u in Purmerend of Leiden of omstreken woont, dan kan dit gesprek bij u thuis, bij mij thuis of op een nader af te spreken locatie plaatsvinden. Het kennismakingsgesprek kan ook altijd via de smartphone, tablet of webcam

Tijdens dit gesprek luister ik aandachtig en uitgebreid naar uw verhaal en nemen we belangrijke gebeurtenissen in uw leven door. U krijgt direct handvatten om mee aan de slag te gaan.

 

De sessies.

Voor de eerste sessie heb ik een (voorlopig) plan van aanpak opgesteld en zullen we deze uitgebreid doornemen.

De derde sessie bestaat gedeeltelijk uit een 360 evaluatiegesprek.

Een 360 evaluatiegesprek houdt in dat we bespreken wat we van elkaar (kunnen) verwachten, bekijken hoever we gevorderd zijn en of we weer drie afspraken inplannen.

 

Tussen de sessies door kunt u altijd* contact opnemen voor vragen, afleiding, feedback of crisissituaties**

 

Video Interactie Begeleiding.

Coaching met een tintje werkt in sommige situaties ook met Video Interactie Begeleiding, of te wel VIB. Dit houdt in dat er gevraagd kan worden om video-opnames te maken van bepaalde momenten of gebeurtenissen.

Deze opnames kunnen gemaakt worden met een video(camera, telefoon, tablet of webcam. Deze beelden worden dan geanalyseerd en de resultaten worden weer verwerkt in de volgende sessie(s).

Ook wordt er soms gebruikt gemaakt van een Video-dagboek. Een video-dagboek houdt in dat ieder gezinslid elke dag de mogelijkheid heeft om geheel privé en hun gedachten op te nemen. Behalve diegene en ik, heeft er niemand recht om deze beelden te bekijken.

 

Honden, wandelen en fietsen.

Ik ben de eigenaar van een hele lieve Siberische Husky en een Zwitserse witte Herder.Uit onderzoeken en eigen ervaring, is gebleken dat op sommige mensen de aanwezigheid van dieren rustgevend en ontspannend kan werken. Het is daarom dan ook mogelijk dat (een van) mijn honden, aanwezig is tijdens de sessie(s).

U kan zelf kiezen of u wilt wandelen of fietsen.

(Dit is ook mogelijk zonder honden.)

 

* Tijdens openingstijden (09:00 - 22:00).

** Bij een crisissituatie.kunt u 24/7 bellen.

 
life, coach, coaching, yin yang, leiden, relatie, gezin, opvoeding

Coaching

met een tintje

life, coach, coaching, yin yang, leiden, relatie, gezin, opvoeding

Hoogstraat 36 | 1441 BC, Purmerend | Tel: 06-54356601| E-mail: coachingmeteentintje@gmail.com

© 2020 by Coaching met een tintje