Wie is Jean-robert 'Jay' de Groot?

Ik ben een jongeman van 36 jaar en heb meer dan 15 jaar ervaring in de (jeugd)zorg, bij verschillende instellingen. Van jeugdgevangenis, begeleiding van loverboy-slachtoffers tot een orthopedisch centrum en de jeugdpsychiatrie. Door ernstige rugproblemen, kan ik nog maximaal 30 a 45 minuten 'lopen' en moet ik mijzelf verder per scootmobiel verplaatsen. 

Klik hier als u meer over mij wilt weten.

Mijn visie in het kort;

A cceptatie, communicatie, empathie en (zelf)respect zijn een van (en misschien wel) de belangrijkste aspecten van het leven. Maar het zijn ook Skills, oftewel vaardigheden, die men kan leren en/of trainen.

Door het veranderen van negatieve patronen en gewoontes, kan men (nog) veel meer uit het leven halen.

Door te achterhalen wat uw kwaliteiten en vaardigheden zijn en die op de juiste momenten in te zetten, kan men meer genieten van zichzelf en van anderen.

 

Door niet te blijven hangen in lijstjes, rapportages, modules, verslagen, theorieën en/of methodieken, maar direct te kijken naar wat de persoon (nodig) heeft, wil en kan, is het mogelijk om in een relatief korte periode een opwaartse spiraal te creëren.

 

Hoe werkt COACHING met een tintje?

- Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek,

- Intake + formulering hulpvragen, + planning van 3 sessies,

 

- Plan van aanpak + 1 sessie,

- 1 sessie,

- 1 sessie + 360 Evaluatie,

 

- Plan van aanpak + 1 sessie, (Indien van toepassing)

- etc. etc. 

Klik hier  indien u meer wilt weten over de werkwijze van Coaching met een tintje.

 

Online- Coaching / E- Coaching.

In verband met mijn rug, is ver reizen geen mogelijkheid.

Helaas is daardoor huisbezoek alleen mogelijk in de regio's Purmerend, Amsterdam en Leiden. 

Daarom heb ik Online Coaching opgezet. 

Bij Online Coaching gaan de kennismaking, de intake en de sessies via de webcam, smartphone of tablet.

Klik hier voor meer informatie over Online- Coaching / E- Coaching.

 

Tarieven.

Om ervoor te zorgen dat iedereen de mogelijk heeft om met ondersteuning gelukkiger te worden,

heeft COACHING met een tintje ervoor gekozen om inkomensafhankelijke tarieven te hanteren.

Met het inkomen wordt bedoeld: het totale gezamenlijke (gezins)inkomen.

Zie Tarieven voor meer informatie.

 

 
Jean-robert Jay de Groot - Life Coach - COACHING met een tintje, life, coach, leiden, relatie, gezin, opvoeding

Wie is Jean-robert "Jay" de Groot?

 

 

Mijn naam is Jean-robert de Groot, maar veel kennen mij gewoon als Jay. Oorspronkelijk ben ik geboren in Haïti. Al op jonge leeftijd werd ik geadopteerd en kwam ik naar Nederland. Inmiddels woon ik al 34 jaar in Nederland. Jarenlang was ik werkzaam als Coach in Leiden, maar sinds enige tijd woon en werk ik nu in Purerend. Wel is coaching in Leiden nog steeds mogelijk.

 

Van oorsprong ben ik een danser. Ik was 4 jaar oud toen ik begon met klassiek ballet. Dansen was echt mijn passie en ik heb zelfs een korte periode training gevolgd bij het Nationaal Jeugdballet in Amsterdam. Maar ik wou meer dan alleen klassiek. Vanaf toen ben ik verschillende vormen van dans en martial arts gaan beoefenen. Uiteindelijk heb ik mijn eigen dansstijl ontwikkeld, J-Dance. Dit is een combinatie van Breakdance, Capoeira, Hiphop en ballet. 5 Jaar lang heb ik door heel Nederland J-Dance gegeven. Door een dubbele botbreuk raakte een pees blijvend beschadigd en kon ik tot mijn grote spijt geen les meer geven.

 

Op dat moment ga ik dansles in een Justitiële Jeugdinrichting en gelukkig kon ik daar aan het werk als Pedagogisch medewerker. Meer dan 6 jaar heb ik met veel passie en plezier in de jeugdzorg gewerkt en heb ik ervaring opgedaan in vele takken van de jeugdzorg. Van Jeugdgevangenis en begeleiding van Loverboy-slachtoffers tot Orthopedisch centrum en de Jeugdpsychiatrie. Door de jaren heen heb ik vele kinderen, jongeren, ouders en opvoeders begeleid, ondersteund en gecoacht.

Helaas werd ik door mijn gezondheid gedwongen om te stoppen met dit werk. Door een spondylodese, (3 wervels vastgezet met een metalen pin), een lubale spondylose (2 versleten tussenwervels in mijn rug), ontstaan door tuberculose (TBC), in combinatie met radiculopathie (zenuwprikkelingen) en irritable bowel syndrome (IBS). 

Na een tijdje verveelt en verplicht thuiszitten, moest ik van mezelf op zoek naar een nieuw beroep.

Iets wat paste bij mij als persoon, mijn opleiding en mijn (levens)ervaring. Maar ook een beroep wat ik (grotendeels) zittend of liggend, vanuit huis kon uitoefenen en niet te belastend voor mijn gezondheid is. Ik zocht een sociaal beroep, iets waarmee ik mensen kan helpen.

Mede op aanraden van verschillende vrienden en (ex) collega's heb ik mij laten bijscholen en ben ik nu zo'n 8 jaar werkzaam als (Life) Coach.

Momenteel kan ik (soms met een wandelstok) nog max. 30 tot 45 minuten achterelkaar lopen. Bij afstanden tot 10 km verplaats ik mij per scootmobiel, voor wat grotere  afstanden, tot max. 25km, pak ik mijn Biro.

 

 

Onlinecoaching | E-Coaching 

 

 

In verband met mijn lichamelijk beperkingen, is ver reizen geen mogelijkheid. Helaas is daardoor huisbezoek alleen mogelijk in de regio's Purmerend, Amsterdam en Leiden.

Maar zeker in deze drukke, stressvolle (Corona)tijden, waarin er veel veranderingen in ons eigen leven en rondom ons plaatsvinden, is het soms handig om allemaal moeten aanpassen onze met regelmaat een sessie te hebben. Zonder dat dit veel tijd en geld hoeft te kosten.

 

Daarom bied ik ook Online Coaching.

Bij Online Coaching gaan de sessies via de webcam, smartphone of tablet. Via Whatsapp hebben wij dan een live-verbinding en is er toch face-to-face interactie. 

Alles gaat bijna hetzelfde in werking als bij een huisbezoek.

Op deze manier hebben mensen die verder weg wonen, een kleiner budget hebben of weinig tijd hebben ook de mogelijk om hun levenskwaliteit te verbeteren.

 

De drie grootste voordelen van Online Coaching;

- sessies zijn goedkoper dan een huisbezoek

- u kunt overal* en altijd** en zelfs onderweg sessies 

  volgen, dus het scheelt tijd (en moeite.)

- Sommige mensen vinden het juist prettig als er geen     direct contact is, omdat dit makkelijker   praten is voor hen.

 

* Wanneer u een goede internetverbinding heeft.

**Op afspraak of bij een crisissituatie. 

 "Don't ever let somebody tell you that you can't do something.

Not even me.

You got a dream, you gotta protect it.

When People can't do something themselves, 

they are gonna tell you that you can't do it.

If you want something, 

go get it.

Period!"

 

Will (Willard Christopher) Smith Jr

(Film - The persuit of happiness) 

Bij Coaching met een tintje gaat u nooit met lege handen naar huis!

Mocht het zo zijn dat ik niet de juiste persoon zijn om u te begeleiden, dan zal ik in ieder geval mijn uiterste best doen om u (verder) te helpen met het vinden van de geschikte begeleiding.

Indien nodig, en dit ten goede van u gesteldheid komt,

kan het zijn dat ik u (gedeeltelijk) doorverwijs naar een andere hulpverlener, instantie of instelling.

Dit gebeurt uiteraard in overleg met u.

 

Om ervoor te zorgen dat iedereen de mogelijk heeft om met ondersteuning gelukkiger te worden,

heeft COACHING met een tintje ervoor gekozen om inkomensafhankelijke tarieven te hanteren.

Met het inkomen wordt bedoeld: het totale gezamenlijke (gezins)inkomen.

Zie Tarieven voor meer informatie.

 
 

          Hoe werkt Coaching met een tintje?

 

 

 Ik bied als ondersteuning 

- Individuele  (Life) Coaching (privé en/of professioneel) 

- Relatiecoaching 

Gezinscoaching/kindercoaching.

Locaties

De sessies kunnen op verschillende locaties plaatsvinden.

Indien u in regio Purmerend, Amsterdam of Leiden woont, kunnen de sessies bij u thuis, in het park, in een café of op een nader af te spreken locatie plaatsvinden.

Online Coaching / E- Coaching

Door mijn gezondheid kan ik mijzelf maar beperkt verplaatsen.

Om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, bied ik ook

coaching via de webcam aan.

 

 

Hieronder volgt een uitgebreide uitleg van mijn werkwijze:

Het kennismakingsgesprek.

Er vindt altijd eerst eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats. Als u in Purmerend of Leiden of omstreken woont, dan kan dit gesprek bij u thuis, bij mij thuis of op een nader af te spreken locatie plaatsvinden. Het kennismakingsgesprek kan ook altijd via de smartphone, tablet of webcam. 

Ontstaat er tijdens dit gesprek een goede "klik" en wilt u graag dat ik u verder ondersteun, om uw levenskwaliteit te verbeteren, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. U krijgt direct handvatten om mee aan de slag te gaan.

 

Het intakegesprek.

Tijdens de intake verzamel ik alle benodigde gegevens zoals uw naam, adres, belangrijke medische gegevens en. Ook luister ik aandachtig en uitgebreid naar uw verhaal en nemen we belangrijke gebeurtenissen in uw leven door. Aan het einde van het gesprek stellen we vast wat u van mij verwacht en wat u van mij kan verwachten, wat uw hulpvragen zijn en plannen we direct 3 afspraken in.

 

De sessies.

Voor de eerste sessie heb ik een (voorlopig) plan van aanpak opgesteld en zullen we deze uitgebreid doornemen.

De derde sessie bestaat gedeeltelijk uit een 360 evaluatiegesprek.

Een 360 evaluatiegesprek houdt in dat we bespreken wat we van elkaar (kunnen) verwachten, bekijken hoever we gevorderd zijn en of we weer drie afspraken inplannen.

 

Tussen de sessies door kunt u altijd* contact opnemen voor vragen, afleiding, feedback of crisissituaties**

 

Video Interactie Begeleiding.

Coaching met een tintje werkt in sommige situaties ook met Video Interactie Begeleiding, of te wel VIB. Dit houdt in dat er gevraagd kan worden om video-opnames te maken van bepaalde momenten of gebeurtenissen.

Deze opnames kunnen gemaakt worden met een video(camera, telefoon, tablet of webcam. Deze beelden worden dan geanalyseerd en de resultaten worden weer verwerkt in de volgende sessie(s).

Ook wordt er soms gebruikt gemaakt van een Video-dagboek. Een video-dagboek houdt in dat ieder gezinslid elke dag de mogelijkheid heeft om geheel privé en hun gedachten op te nemen. Behalve diegene en ik, heeft er niemand recht om deze beelden te bekijken.

 

Honden, wandelen en fietsen.

Ik ben de eigenaar van een hele lieve Siberische Husky en een Zwitserse witte Herder.Uit onderzoeken en eigen ervaring, is gebleken dat op sommige mensen de aanwezigheid van dieren rustgevend en ontspannend kan werken. Het is daarom dan ook mogelijk dat (een van) mijn honden, aanwezig is tijdens de sessie(s).

U kan zelf kiezen of u wilt wandelen of fietsen. (Dit is ook mogelijk zonder honden.)

 

* Tijdens openingstijden (09:00 - 22:00).

** Bij een crisissituatie.kunt u 24/7 bellen.

Coaching

met een tintje

Coaching

met een tintje

life, coach, coaching, yin yang, leiden, relatie, gezin, opvoeding
life, coach, coaching, leiden, relatie, gezin, opvoeding
life, coach, coaching, leiden, relatie, gezin, opvoeding

© 2020 by Coaching met een tintje

Hoogstraat 36 | 1441 BC, Purmerend | Tel: 06-54356601| E-mail: info@coachingmeteentintje.nl