Wat is (Life) Coaching?

 

 

Coach, begeleider, counselor of trainer.

Dit zijn allemaal benamingen voor iemand die een ander op een gestructureerde manier ondersteunt en begeleidt in het dagelijks leven.

Deze benamingen worden vaak in combinatie gebruikt met woorden als lifestyle/life/levens-, (anti)stress-, mental/mentaal-, personal/persoonlijk- of business/loopbaan-. De benaming is vaak afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de hulpverlener. Bij COACHING met een tintje gebruik ik zelf de term Life Coach.

 

Om mensen te begeleiden kan een Life Coach tijdens de sessies gebruik maken van o.a. gesprekstechnieken, licht therapeutische sessies en ademhalingsoefeningen.

Coaching heeft veel overeenkomsten met, en invloeden van de psychologie.

Is Coaching geen vaag New age gedoe?

 

 

Nee, zeker niet!

In het buitenland is counseling/coaching een hele gangbare vorm van hulpverlening. Steeds meer mensen willen graag over bepaalde zaken praten, maar willen of durfen niet naar een therapeut, psycholoog of psychiater. In Nederland is deze vorm van hulpverlening gelukkig steeds meer aan het groeien, geaccepteerd en erkend. 

 

Voor wie is Coaching?

 

 

Life Coaching is voor jong en oud, dus voor iedereen!

Mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor een Coach.

Dit kan zijn om beter te leren plannen, omgaan met (werk)stress, hulp bij de opvoeding, het verwerken van een (aangrijpende) gebeurtenis of voor gewoon een luisterend oor. Ook kinderen, adolescenten en volwassen met een psychische stoornis of aandoening kunnen veel baad hebben bij een Coach.

 

Zelf denk ik dat bijna iedereen soms wel een Coach kan gebruiken.

Niet per se omdat hij/zij ergens moeite of problemen mee heeft, maar omdat het altijd goed is om een klankbord te hebben;  

Iemand die je kan ondersteunen, adviseren, helpen of mentaal en emotioneel uit kan dagen op de momenten dat dit nodig is.

Een Life Coach is er ter onderteuning van u, ongeacht of u alleenstaande, tiener/adolescent, senior, een koppel of een gezin bent.

 

life, coach, coaching, yin yang, leiden, relatie, gezin, opvoeding

Coaching

met een tintje

life, coach, coaching, yin yang, leiden, relatie, gezin, opvoeding

Hoogstraat 36 | 1441 BC, Purmerend | Tel: 06-54356601| E-mail: coachingmeteentintje@gmail.com

© 2020 by Coaching met een tintje